Opstand ende Bevrijdingh van Enkhuijsen

ENKHUIZEN – Jaarlijks wordt herdacht/gevierd, dat de burgerij van Enkhuizen zich in 1572 – zonder bloedvergieten – heeft bevrijd van de Spaanse overheersers en de kant koos van de Prins van Oranje.

programma 21 mei 2019

  • 14.00 uur: lezing “Enkhuizen voor de prins” door de heer Walter Haentjens. De lezing vindt plaats in de Oud-Katholieke Kerk, Breedstraat 84. Inloop vanaf 13.30 uur, met een kopje koffie/thee.
  • Om 19.00 uur geeft KSM een miniconcert op het bordes. Vanaf 19.30 uur worden – op en rond de Zuider Havendijk – historische scènes gespeeld door leerlingen, buurt-, toneel-, scherm- en muziekverenigingen. Gidsen van Vereniging Oud Enkhuizen nemen u – als u wilt – mee voor een rondleiding, om een toelichting te geven op deze roerige periode in onze Vaderlandse geschiedenis. De tocht voert u ook weer terug naar het Stadhuis, waar omstreeks 20.45/21.00 uur het Spaansgezinde bestuur wordt afgezet. Evenals voorgaande jaren verlenen de leden van het huidige stadsbestuur hun medewerking
  • Omstreeks 21.00 uur wordt het evenement, in de Blauwe Zaal van het Stadhuis, onder leiding van het AD-HOC-orkest, onder het genot van een oranjebitter, feestelijk afgesloten.

De entree is GRATIS

Het gebied is autovrij en slechts toegankelijk voor toeschouwers.
U kunt uw auto – eventueel – parkeren achter het NS-station.
Aangeraden wordt, met het openbaar vervoer, te voet of per fiets te komen.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.