De Bourgondiër Hoorn heeft het beste terras van West-Friesland (Foto: Bourgondier)

Oproep om de terrassen te openen steeds luider

ENKHUIZEN – De oproep van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam staat niet alleen, meer en  meer burgemeesters roepen het kabinet op om de coronamaatregelen voor de horeca te versoepelen en de terrassen weer open te stellen. Volgens de burgemeesters zal dit de druk weghalen bij de parken, stranden en andere publiek openbare ruimtes.

Voor de horeca kan het openen van de terrassen de redding zijn, ondanks miljarden overheidsgelden voor de vaste lasten, het betalen van salarissen, is de nood extreem hoog aan het worden in de horeca. Rechters leggen verhuurders van horecapanden en winkels al verplicht een halvering van de huurpenningen op, vaak met terugwerkende kracht, maar ook deze groep heeft haar financiële verplichten en ziet het water tot aan de lippen stijgen.

Of het openen van de terrassen aankomende week al enige nut heeft is de vraag, de weergoden gooien wat het weer betreft flink roet in het eten met overdag temperaturen van rond de 4 á 5 graden.. Dan is het letterlijk een koud pilsje drinken.

Reageer op dit onderwerp