Opening met feestelijk tintje bij vernieuwde Baanbreker

ENKHUIZEN – Vanmorgen om 10:00 werd op feestelijke wijze de Baanbreker heropend. Tijdens de Corona lockdown hebben de medewerkers en vrijwilligers van de Baanbreker niet stil gezeten maar heeft het pand een ware metamorfose ondergaan.

Grootschalige her styling werkzaamheden zijn er uitgevoerd waarbij volledig gebruik is gemaakt van “oude” materialen die op een creatieve manier opnieuw zijn ingezet. Zo zijn de pashokjes voor de kleding bijvoorbeeld op creatieve manier in elkaar gezet van oude deuren uit een afvalcontainer, waarbij de gordijnen van de pashokjes weer gemaakt zijn van oude spijkerbroeken.

De indeling is aangepast en met voetstappen op de grond wordt de routing aangegeven, de vernieuwde indeling zorgt voor nog meer ruimte en overzicht. Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM mogen er zich maar een bepaald aantal bezoekers in het pand bevinden, is de kassa voorzien van een spatscherm en staan er zeeppompjes om de handen te ontsmetten bij de ingang. Ook is er een aparte in- en uitgang gecreëerd zodat bezoekers op eenvoudige wijze aan de anderhalve meter regel kunnen voldoen.

Naast de kringloopwinkel zal ook de dagbesteding van de Baanbreker vanaf vandaag weer opgestart worden. “Dit was hard nodig voor onze cliënten” weet Debbie van Dokkum aan Enkhuizen Actueel te vertellen. “We merken dat onze cliënten onrustig worden als er grootschalige veranderingen voor ze zijn, nu we weer kunnen opstarten proberen we dat te doen met zo weinig mogelijk veranderingen voor deze mensen”. Om de dagbestedingsruimte zo weinig mogelijk aan te passen maar toch aan de richtlijnen van het RIVM te laten voldoen zijn er de nodige slimme aanpassingen gemaakt om de gulden middenweg te vinden.

“We zullen zien hoe e.e.a. gaat lopen, waarschijnlijk zullen we nog wat moeten fijn afstellen als het in de praktijk anders gaat dan we in theorie bedacht hebben”. Vooralsnog blij dat alles weer op de rit komt en bovendien zeer tevreden met het resultaat van wekenlang keihard werken tijdens de lockdown.