Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kom naar de Vrijwilligersmarkt

WESTFRIESLAND – Vrijwilligerspunt zet de deuren open! Van 7 tot en met 12 oktober zijn de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen en op vrijdag 11 oktober kun je ook bij Vrijwilligerspunt een kijkje achter de voordeur nemen. Vrijwilligerspunt doet het alleen net ietsje anders: wij organiseren een gezellige én educatieve vrijwilligersmarkt samen met nog 20 organisaties. Een dag waar Vrijwilligerspunt en de organisaties zich presenteren en vrijwilligerswerk aanbieden, maar waar ook korte workshops en lezingen kunnen worden bijgewoond. De Vrijwilligersmarkt is van 10.00 – 15.00 uur in het pand van Vrijwilligerspunt op de Maelsonstraat 20 in Hoorn. De toegang is gratis.

De aanwezige organisaties komen uit diverse sectoren, zoals cultuur, zorg & welzijn en educatie. Zo zal o.a. Museumboerderij West-Frisa, Stadslandbouw, Welzijn Stede Broec en Hospice Dignitas aanwezig zijn. Maar ook Omring, Toneelgroep Het Meertheater en Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet. Een gevarieerd aanbod dus! Net als Vrijwilligerspunt presenteren zij niet alleen hun organisatie, maar bieden zij ook leuk en divers vrijwilligerswerk.

Vacatures vrijwilligerswerk

Behalve dat de 20 organisaties toffe vacatures voor vrijwilligers hebben, biedt ook Vrijwilligerspunt een gevarieerd aanbod tijdens de vrijwilligersmarkt. Er is een aparte ruimte waar je via de online vacaturebank van Vrijwilligerspunt kunt kijken in de ruim 400 vacatures voor vrijwilligerswerk die door o.a. organisaties in West-Friesland worden aangeboden. Hulp nodig bij het vinden van een leuke vrijwilligersklus? De intakemedewerkers van Vrijwilligerspunt staan klaar om te helpen! Verder vind je door de markt verspreid informatie over de diverse projecten van Vrijwilligerspunt terug, zoals SamenVoorLezen, Taalhuis, de Westfriese Beursvloer, Nieuwe Nederlanders en Hulp Dichtbij.

Lezingen en workshops

Vrijwilligerspunt heeft van de vrijwilligersmarkt ook een plek gemaakt waar kennis en kunde kan worden gedeeld. Tijdens de vrijwilligersmarkt worden er korte workshops en inspiratielezingen over uiteenlopende onderwerpen betreffende vrijwilligerswerk gegeven. Zo geeft Vrijwilligerspunt workshops over hoe je vrijwilliger kunt worden en hoe je een succesvol initiatief kunt realiseren voor je organisatie. Diverse organisaties geven lezingen, zoals Inloophuis Pisa en de Westfriese Bibliotheken. Iedereen kan zich gratis opgeven voor het deelnemen aan een workshop of het bijwonen van een lezing. Van te voren, of op de dag zelf, maar: vol is vol!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de aanwezige organisaties op de Vrijwilligersmarkt, of je opgeven voor de diverse gratis workshops en lezingen? Kijk dan op https://www.kbbbd.nl/voor-bezoekers/vrijwilligerspunt voor de laatste updates.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp