Op vakantie naar het buitenland? Dit gaat je een hoge boete opleveren

ENKHUIZEN – De caravan staat al klaar, nog een paar dagen en dan volgt de massale uitstroom van vakantiegangers die zich weer verspreiden over Europa. Maar wat mag je nu wel en wat mag je nu zeker niet doen tijdens het autorijden in het buitenland. Wij hebben het even op een rijtje gezet.

Natuurlijk is net zoals hier bij ons in het buitenland verboden om door een rood licht te rijden en te snel rijden. Maar wist u dat u in Frankrijk en in Spanje niet met slippers mag rijden, dit zou de veiligheid in gevaar brengen. Wordt u toch betrapt, dan gaat dit veel geld kosten.

Een andere verbod in Spanje, en wat veel mensen niet weten, het is verboden om relaxt met je arm buiten het autoraam te hangen, in Spanje moet je altijd twee handen aan het stuur houden.

Fietsen in het buitenland? In veel landen is er een helmplicht. En in veel landen is er een algeheel rookverbod in de auto, en als je dan toch stiekem een peuk opsteekt gooi deze dan nooit uit het raam in Spanje, dat kost je 200 euro.

En ga je op avontuur met de auto naar Rusland.. was je auto regelmatig, het is daar namelijk verboden om met een vieze auto/camper te rijden.

In Frankrijk ben je verplicht om voor elke inzittende een geel hesje in de auto te hebben maar ook een EHBO-trommel, die volledig aangevuld moet zijn..

Rest ons jullie allemaal een hele fijne vakantie te wensen en stuur ons een kaartje.. Die mag dan naar Postbus 169 1670 AD Medemblik.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp