Onderhoud van Mercury gaat voorspoedig maar er is nog een boel cash nodig

ENKHUIZEN – Het keiharde werken aan de 28 meter lange klipper van de scoutinggroup in Enkhuizen begint zijn vruchten af te werpen. De vrijwilligers die al maandenlang heen en weer reizen naar Harlingen hebben ondertussen al bergen werk verzet.

Ondertussen ligt motorschip al geruime tijd in Harlingen voor bodemherstel werk en groot onderhoud. Het hele schip staat in de primer en kan binnen kort worden geschilderd. De problemen die begonnen toen het schip tijdens de laatste werfbeurt was gezonken gaan gepaard met een kostenplaatje van ruim 92.000 euro. Via fondswerving probeert de groep enthousiastelingen dit geld bij elkaar te krijgen en dat schiet al lekker op.

Zodra de Mercury in de primer is gezet volgt de toch retour naar Enkhuizen alwaar de klus verder afgerond zal worden. Voorlopig zal er nog wel hard gebuffeld moeten worden om alles weer in goede staat te krijgen maar vanaf nu ziet de Mercury er na elk uurtje onderhoud weer een stukje beter uit.

Toch zijn de keihard werkende vrijwilligers nog niet helemaal aan het benodigde bedrag en is elke steun en/of bijdrage nog steeds welkom. Doneren kan via: https://www.mercurygroep.nl/.

Acties bodemherstel M.S. Mercury
69% voltooid!

Reeds binnen door subsidies en crowdfunding: € 63.850,00 van de te behalen € 92.108,-

Doe ook mee en doneer!

Indien uw donatie meer is dan € 95,- ontvangt u automatisch een uitnodiging om mee te varen met een van de boottochten!

 

Reageer op dit onderwerp