OMT ziet geen reden om de coronamaatregelen te versoepelen

ENKHUIZEN – Dinsdagmiddag werd al duidelijk dat de huidige coronamaatregelen eerder zullen worden verscherpt dan versoepeld, en toen premier Rutte dinsdagavond nog eens liet doorschemeren dat het aantal besmettingsgevallen niet snel genoeg daalt en Duitsland de lockdown heeft verscherpt moeten ook wij er rekening mee gaan houden dat ook in Nederland de maatregelen zullen worden verscherpt.

Deze verscherpte maatregelen houden in dat hotels dicht moeten, dat nog meer winkels de deuren zullen moeten sluiten, winkels die nu nog als vitaal worden aangemerkt zullen dan, op de supermarkten na, de deuren moeten sluiten. Gedacht wordt aan drogisterijen, speciaalzaken als slijterijen en dierenwinkels.   Het OMT liet dinsdagavond weten dat het R-getal nu rond de 1 ligt en die moet een stuk onder de 1 liggen om het aantal besmettingen flink te laten dalen.

Positief is wel dat vanaf vandaag alle mensen in de zorg gaan worden ingeënt, maar voordat dit resultaat gaat laten zien zijn we wel weer enkele weken verder..  Zeker 30% van de bevolking moet zijn ingeënt om het aantal besmettingen sneller dan nu te laten dalen..