Omgevallen dakornament Westerstraat 217 weer hersteld

ENKHUIZEN –  Aan de Westerstraat 217 was een week eerder het dakornament op een andere manier gaan liggen dan wat de bedoeling was. Het ijzer waarmee het dakornament zat bevestigd was dusdanig doorgeroest dan het gevaarte was omgevallen.

Geluk bij een ongeluk was het ornament met alle harde wind van afgelopen tijd niet van het dak gewaaid met het gevaar nog meer schade of persoonlijk letsel te veroorzaken. Ondertussen is het gevaar weer geweken, E.A.B. b.v. heeft het ornament ondertussen weer mooi rechtop op zijn oorspronkelijke plaats bevestigd.

Het pand waarvan de verwachting is dat het medio 2020 opgeleverd kan worden ondergaat momenteel een grote verbouwing. Het pand wordt van binnen grondig gerenoveerd, terwijl de unieke en karakteristieke elementen behouden blijven. Ook de buitengevels houden dezelfde mooie statige uitstraling. Het pand wordt voorzien van mooie appartementen met een grootte van 20 tot 40m2 en eigen sanitair.

De bestaande tuingerichte serre wordt ingericht als gemeenschappelijke ruimte. Eén van de units in de tuin wordt door Leviaan in gebruik genomen als kantoor. De bestemming van de overige units is nog niet bekend.

De grote tuin met monumentale bomen wordt straks netjes door Leviaan onderhouden. In de tuin komt ook een fietsenstalling.

Reageer op dit onderwerp