Nieuwjaarsreceptie KNRM in teken van huldigingen en afscheid

ENKHUIZEN – De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van KNRM reddingstation Enkhuizen staat naast het overbrengen van de beste wensen traditiegetrouw ook in het teken van de huldigen van verschillende vrijwilligers. Dit keer vond er zaterdagavond tevens een afscheid plaats.

Het officiële gedeelte van deze gezellige avond werd geopend met een welkomstwoord en een terugblik op het afgelopen drukke reddingsjaar door onze voorzitter en burgemeester Eduard van Zuijlen.

Een jaar waarin er weer vele reddingen zijn verricht, mooie en minder mooie en waarin wij ons 75 jarig bestaan hebben gevierd.

Vervolgens werden drie vrijwilligers onderscheiden door uitreiking van de vrijwilligers medaille voor hun jaren lange inzet als bemanningslid/opstapper van de reddingboot.

Dit waren ; Rob Pijfers,  20 jaar vrijwilliger !

Chris Lub,    10 jaar vrijwilliger !

Robbin Wit,  10 jaar vrijwilliger !

Hierna werd Rick Post in het zonnetje gezet. Rick stopt na bijna 10 jaar vrijwilligerswerk, als bemanningslid/opstapper.

Zijn drukke werkzaamheden en privé leven is helaas niet meer te combineren met het vrijwilligerswerk op de reddingboot. Hij heeft in al die jaren 257 acties gevaren waarbij in totaal 608 mensen en 16 dieren veilig aan de wal zijn gebracht.

Rick bedankt !

En toen stapte Thomas de boer met een aantal bemanningsleden van het Skûtsje de Drie Haringen het boothuis binnen. Zij hadden nog een verlaat cadeau voor onze vrijwilligers naar aanleiding van ons 75 jarig bestaan : een dag zeilen op het Enkhuizer Skûtsje ! Hartelijk dank !

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Bron: KNRM

Reageer op dit onderwerp