Nieuwe moskee voor Turkse gemeenschap in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Al jarenlang wil de Turkse gemeenschap in Enkhuizen de grote oude houten Moskee aan de Tuureluurshof slopen omdat deze zich in zeer slechte staat bevindt. Eindelijk lijkt het dan zover te komen dat er op korte termijn een complete nieuwe moskee gebouwd zal worden.

Na jarenlang keihard werken om dit te realiseren is de opluchting groot dat het er dan op korte termijn nog van gaat komen.

Het nieuwe gebouw dat volgens het Noord Hollands Dagblad twee verdiepingen zal krijgen zal zo’n zeven meter hoog worden en een oppervlakte krijgen van 18×18 meter. De vergunningen zijn in het voorjaar al afgegeven en de bezwaartermijn is reeds verstreken. Van de zes ton die de nieuwe moskee gaat kosten zal zo’n tweederde door de gemeenschap zelf betaald gaan worden, voor het resterende deel wordt een lening afgesloten bij het hoofdbestuur van de Islamitische Stichting Nederland in Den Haag.

Om de parkeerproblemen tegen te gaan zullen er op last van de gemeente vijftien extra parkeerplaatsen op het terrein van het gebouw aangelegd worden. Indien alles meezit zal de nieuwe moskee nog voor de zomervakantie van 2020 in gebruik worden genomen. Al met al een prachtige aanwinst en vervanging voor het oude houten gebouwtje.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp