Nieuwe Flosbeugel eind juni 2021 klaar

ENKHUIZEN – De brandende school staat menig inwoner van Enkhuizen nog scherp op het netvlies, op 17 oktober 2017 verwoeste een brand de basisschool De Flosbeugel. Na dat de puinhopen van het gebouw waren opgeruimd moest er voor vervangende ruimte voor de scholieren worden gezocht. Deze werd gevonden in demontabele units, die als tijdelijk huisvesting gingen dienen.

Ondertussen kreeg het schoolbestuur Present als bouwheer de opdracht een nieuwe school te gaan ontwerpen die volledig aan de huidige eisen van deze tijd zou gaan voldoen. Bij de aanbesteding bleek het krediet dat was gereserveerd voor de nieuwe school dusdanig krap te zijn dat zelfs de meest voordeligste inschrijving niet binnen dit krediet paste waarna het schoolbestuur samen met het college van Enkhuizen ging kijken waar op kon worden bezuinigd om zo tot de opdracht voor de bouw van een nieuwe De Flosbeugel te kunnen geven.

Lees ook: Ontwerp Integraal Kindcentrum Flosbeugel door omwonenden positief ontvangen

De besparing die is gevonden is vooral op het afwerkingsniveau en de installaties, maar ook op  de gevelbeplating moest worden bezuinigd. Wat de installaties betreft, de versoberingen die hier zijn op doorgevoerd passen nog wel binnen de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Enkhuizen.

Volgens de tijdschema van de aannemer kan eind juli 2021 de oplevering plaatsvinden waarna in juli en augustus de inrichting van de school zal gebeuren.

Planning van de aannemer op hoofdlijnen:

  • Inrichten bouwterrein Eind augustus 2020
  • Heiwerk Half september 2020
  • Begane grondvloer Half oktober 2020
  • Binnenafwerkingen Eind april 2021
  • Vaste inrichting Begin juni 2021
  • Oplevering Eind juni 2021
  • Inrichting door school Juli/augustus 2021.

Het college van Enkhuizen laat weten verheugd te zijn dat de herbouw van de school en de aansluiting met het kinderdagverblijf na de zomer van start kan gaan. Dit betekend wel dat de tijdelijke huisvesting langer wordt voortgezet dan was voorzien, de eventuele extra kosten worden dan meegenomen in de najaaarsnota 2020 en begroting 2021.