23.4 C
Enkhuizen
6 augustus 2020 14:18
Enkhuizen Actueel

Sport

Nicholas Heiner prolongeert zijn Westfriese sporttitel

ENKHUIZEN – Nadine Visser en Nicholas Heiner prolongeren hun titel sportvrouw en sportman van West-Friesland. Tijdens de Westfriese Sportverkiezingen, in schouwburg Het Park in Hoorn mochten hun vertegenwoordigers de prijs in ontvangst nemen uit handen van eregast Arnold Vanderlyde, eind jaren 80 drievoudig Europees kampioen boksen en drie keer winnaar van Olympisch brons.

Nicholas Heiner is niet weg te denken uit de mondiale zeiltop. In 2014 al liet de Enkhuizer zich kronen tot wereldkampioen in de Laser-klasse en inmiddels behoort hij in de Finn ook tot de allerbeste van de wereld. Hij onderstreepte zijn status in 2019 nog maar eens door tijdens het EK in Griekenland het brons voor zich op te eisen. En passant plaatste hij zich met die prestatie ook direct voor de Olympische Spelen van Tokio. Op het Japanse water liet Nicholas al zien voortreffelijk uit de voeten te kunnen: tijdens het Olympisch Testevent was er zilver voor de Enkhuizer, die na zijn overstap van de Laser naar de Finn vijftien kilo aan spiermassa aankwam. De jury kijkt daardoor nu al reikhalzend uit naar de prestaties van Nicholas in de komende sportzomer. Voor nu echter zijn de geleverde prestaties een nominatie al dubbel en dwars waard.

De winnaars verblijven op dit moment voor trainingsstages in het buitenland en konden niet aanwezig zijn op het Sportgala. Dat gold ook voor Bas Takken, winnaar van de titel aangepast sporter, voor winnend sporttalent Janno Botman en voor de winnaar van de coaches Sander van Dijk van Hovocubo zaalvoetbal, die de titel voor de derde keer won. Beste sportploeg van West-Friesland over 2019, Hovocubo zaalvoetbal, was wel aanwezig. Zowel Bas Takken als Nadine Visser wonnen bij eerdere edities van de sportverkiezingen ook de prijs voor talent van het jaar. De diverse sportprijzen werden ook uitgereikt door directievoorzitter Ronald Bleeker van hoofdsponsor Rabobank West-Friesland, oud voorzitter van de Westfriese Sportverkiezingen Piet Mol, wethouder Dirk te Grotenhuis van de gemeente Drechterland en trainer/coach Ron van der Gragt.

Het sportgala werd geopend en afgesloten met een flitsend optreden van de dansgroep van Shae Grauwde. De presentatie was dit jaar weer met een duo: Chris Wobben en programmaleider Gerard Berkhout. De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen Marja Heerdt, Eveline Mol en Nadine Commandeur. Jan Vriend was de samensteller van de uitgebreide beamerpresentatie met een schat aan beelden en sportnieuwtjes gedurende het gehele gala waarbij Marcel Stroet alle filmbeelden van de genomineerden had gemaakt. De algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?