Enkhuizen Actueel

Algemeen

Neem een kijkje in het heelal bij Volkssterrenwacht Orion

REGIO – Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel is vrijdag  4 okt.2019 open voor publiek van 19.00 tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen in de koepelruimte door de grote telescopen naar het heelal gluren; bij helder weer is de maan met zijn kraters te zien. Door de grote telescopen kan met eigen camera of mobiele telefoon een foto van de maan gemaakt worden. 

Ook is de planeet Saturnus met zijn ringen en Jupiter met zijn wolkenband te bewonderen.
Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld waar publiek ’s avonds bij helder weer doorheen kan kijken om te turen naar de maan, sterrenhopen en sterrennevels. Er wordt bovendien uitleg gegeven over sterrenbeelden.

In het planetarium worden met een speciale planetariumbeamer een aantal mooie presentaties gegeven over het heelal en de ruimtevaart. Ook wordt een overzicht gegeven van sterrenbeelden. Verder kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.
In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie.

Ook worden er  diverse natuurkundige proefjes gedaan; er wordt uitleg gegeven over de breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme.

Tot slot kan er gekeken worden door microscopen en een interactief reisje worden gemaakt door het heelal via het grote touchscreen.

Dus ook bij minder goed weer is het de moeite waard om op bezoek te komen!

Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.
De toegang voor de sterrenwacht is gratis en er hoeft niet van tevoren te worden aangemeld.

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van Volkssterrenwacht Orion via 06-48850445 of kijk op www.volkssterrenwachtorion.nl.

Volkssterrenwacht Orion is te vinden in het recreatie/natuurgebied het Streekbos Paviljoen (eerste verdieping) aan Veilingweg 21b in Bovenkarspel.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?