8.8 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 08:59
Enkhuizen Actueel

Foto: Henk Kroeb

Algemeen

Na twintig jaar komt er een einde aan De Maagd van Enkhuizen.

ENKHUIZEN – Het laatste kunstwerk is geplaatst door de Stichting De Maagd van Enkhuizen en is tevens het laatste kunstwerk. De stichting gaat zich na 20 jaar opheffen, ondanks dat de tien kunstwerken die de stichting wilde plaatsen in de nieuwbouwwijken niet zijn gehaald, de teller is bij 5 blijven steken.

Afgelopen zaterdag plaatste de stichting het laatste kunstwerk op de rotonde bij de Piet Smitstaat, het beeld beeld een VOC-schip uit de VOC-tijd uit met de naam ‘De Maagd van Enkhuizen’.  Het is niet het eerste kunstwerk op de Piet Smitstaat, aan de gevel van de flat op de hoek Mr. Fluitmanstraat/Piet Smitstraat is in 2014 een aantal gevelstenen geplaatst in de vorm van postzegels met verschillende afbeeldingen van de Maag van Enkhuizen.

Stichting De Maagd van Enkhuizen had zich ten doel gesteld tien kunstwerken in de nieuwbouw van Enkhuizen te realiseren. Op deze manier wordt dit deel van Enkhuizen buiten de Vest betrokken bij de oudbouw, waar de Maagd ook in tien verschillende verschijningsvormen te vinden is.

Reageer op dit onderwerp