Na bijna 46 jaar afscheid als Machinist van de NS

ENKHUIZEN  – Na bijna 46 jaar neemt Machinist “meester” Joes Joesoef uit Hoorn afscheid van de Nederlandse Spoorwegen. Op 1 april 1974 trad Joes Joesoef in dienst bij de NS. “Het is tijd om weg te gaan en te genieten van mijn vrije tijd. Met zijn vrouw wil hij erop uitgaan met de camper en veel sporten en fietsen.

“Ik heb mijn werk altijd leuk gevonden. Gelukkig hebben wij nu een goed werkpakket en dat had zomaar anders kunnen lopen. Het “rondje om de kerk” is gelukkig nooit doorgegaan. Het enige negatieve vind ik het verlof krijgen. Dit is heel moeilijk bij het “spoor””.

Andere negatieve zaken gaat hij uit de weg… Manager Roel van der Beek haalt nog een aantal anekdotes aan uit zijn rijke carrière. Toen Joes zijn broodtrommeltje vergeten was, deponeerde hij deze in een grote doos en gaf die mee aan een collega. “Hij heeft mij enige tijd later teruggepakt. Op een bloedhete nacht had Joes de verwarming aangedaan in de trein die Roel (toen nog machinist) moest rijden; terecht”.

In het ontspanningslokaal SSE van de Standplaats Enkhuizen kwamen Familie, vrienden, collega’s en oud -Collega’s Afscheid van Joes Joesoef nemen.

Reageer op dit onderwerp