Museum Sow to Grow op de virtuele tour

ENKHUIZEN – Vanaf heden is Museum Sow to Grow ook in 3D te bezoeken. Nu het museum tijdelijk gesloten is, lijkt dat een mooie gelegenheid om via de link op de website virtueel door ons mooie museum te wandelen. Het programma dat een Dollhouse tour wordt genoemd leidt u op uw eigen tempo door alle zalen en langs alle objecten. U kunt op deze manier zelfs in de kleinste hoekjes en gaatjes van het museum kijken. Via tags (cirkeltjes in het beeld) ontvangt u informatie over het aangetikte object. En dat niet alleen tijdens openingstijden. Een ander voordeel is dat u, nu er maar een beperkt aantal mensen in iedere zaal mogen, niet hoeft te wachten om alles goed te kunnen zien.

Virtual reality is een computergestuurde omgeving of projectie die je visueel en mentaal kunt ervaren, maar niet fysiek. Het is een ervaring die je wel kunt observeren en beluisteren, maar niet kunt aanraken. Met name in de coronatijd zijn virtuele tours enorm populair geworden in verschillende musea en ook als rondleiding door de grote steden. In een virtuele tour kunnen kijkers zich verplaatsen en rondkijken vanuit elke hoek of richting. Ze kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte of locatie gaan en kunnen de tijd nemen alles goed te bekijken. Het geeft musea de mogelijkheid bezoekers op afstand deels hun bijzondere collectie of tijdelijke tentoonstelling te laten zien. Het zal u zeker prikkelen om, als het weer mag, ons museum fysiek te bezoeken om kennis te nemen van de wonderschone wereld van plantenveredeling en voedsel.

Het programma dat voor Museum Sow to Grow gemaakt is, laat de vaste collectie en indeling van het museum zien.  Helaas maken de tijdelijke tentoonstellingen geen deel uit van de virtuele rondleiding, maar gelukkig blijft de fototentoonstelling ‘Het stilleven in de fotografie’ nog tot 19 december, dus als het meezit, kan de bezoekers de prachtige foto’s nog live komen bekijken.

Nieuwsgierig geworden naar de 3D rondleiding: ga dan naar www.sowtogrow.nl

Reageer op dit onderwerp