Motorcrossbaan bij Aartswoud zet relatie met Hollands Kroon op scherp

LAMBERTSCHAAG/AARTSWOUD – Buurgemeente Hollands Kroon laat weer van zich spreken, wederom besluiten zij dat zij wel de lusten maar niet de lasten willen dragen van het nieuwe motorcrossterrein dat vlakbij Aartswoud moet komen.

Het motorcrossterrein zal 6 dagen per week open zijn en de gemeente Hollands Kroon heeft de geluidsnorm naar boven bijgesteld voor het terrein. In het verleden hebben de inwoners van Aartswoud, Lambertschaag, de diverse dorpsraden al fel geprotesteerd tegen de komst van dit crossterrein in de hoek van de Alkmaarseweg/Groetweg.

Omwonenden motorcrossbaan Groetweg slijpen de messen

Een steeds groter groeiende groep van tegenstanders tegen de komst van een motorcrossbaan aan de Groetweg in Middenmeer zijn niet van plan om zonder slag of stoot de komst van het motorcrossterrein te laten doorgaan.

Al jaren strijden de beoefenaars van het motorcrossen voor een eigen motorcrossterrein in de Noordkop en na tientallen afwijzingen is er nu een locatie gevonden langs de Groetweg in Nieuwe Niedorp. Maar ook deze locatie is omstreden, de gemeenteraad van Hollands Kroon heeft in 2013 met een aantal voorwaarden opgelegd aan de ontwikkelaar van het motorcrossterrein Groetweg/Alkmaarseweg in Middenmeer op het gebied van geluidsoverlast de bereidheid uitgesproken om daar een permanent motorcrossterrein te ontwikkelen.

Negatief geluidsonderzoek

De Motorsportfederatie kreeg toen opdracht om een businessplan te laten uitwerken waarna het college met dit plan terug zou komen naar de gemeenteraad met een besluit.De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord kwam al eerder met een negatief geluidsonderzoek, waarna Hollands Kroon besloot om het businessplan als onvoldoende te bestempelen.

In de notitie ‘Reikwijdte & detailniveau motorcrosslocatie’ zijn de kaders vastgelegd waarbinnen de komst van een motorcrossterrein in Middenmeer mogelijk moet worden gemaakt, tegen deze notitie krijgen tegenstanders de kans om bezwaar te maken, en juist de groep tegenstanders groeit snel.

Raad van State

Een groep inwoners van Aartswoud hebben al aangekondigd naar de Raad van State te zullen stappen als deze plannen doorgaan, maar ook een groot aantal mensen uit Winkel en de beheerder van de golfbaan roepen op om bezwaar te maken tegen de komst van het motorcrossterrein.

Voorstanders van het motorcrossterrein vinden deze mensen maar ‘grote zeuren’ en ‘azijnzeikers’ die anderen niet hun hobby gunnen.

Stilte gebied

Ondanks dat het gebied direct grenst aan ‘De Weere, een natuurgebied dat door de provincie Noord-Holland als stiltegebied is aangemerkt zet Hollands Kroon de komst van het motorcrossterrein toch door.

Binnenkort zal de gemeenteraad een definitief besluit gaan nemen over het motorcrossterrein.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.