4.2 C
Enkhuizen
19 januari 2021 06:55
Enkhuizen Actueel

Foto: Rob Hartog

Mooie vierde plaats in de stromende regen voor Rob Hartog op Donington Park

ABBEKERK – Rob Hartog heeft een goed weekend achter de rug op Donington Park. In de eerste race wist de Bike Devil Racing coureur zijn beste seizoensresultaat te scoren door vierde te worden op een kletsnatte baan. In de tweede race wist Hartog vanaf een veertiende startplaats naar een zevende plaats te rijden op een droog Donington Park.

De voorlaatste ronde van het British Supersport seizoen werd verreden op Donington Park. Een bekend circuit voor Rob Hartog en dat was te zien vanaf de eerste vrije training. De coureur uit Enkhuizen had gelijk een goede flow te pakken en zette een zevende tijd op de klokken. De coureurs konden weinig met de omstandigheden in de tweede vrije training. Het was te nat voor slicks, maar nog niet echt nat genoeg om de regenbanden goed te gebruiken. Hartog reed dan ook slechts drie ronden. Voornamelijk om wat gevoel op te bouwen in deels natte omstandigheden, omdat er ook veel regen voor de rest van het weekend voorspeld werd.

We hebben een steady weekend gedraaid op Donington Park. We hadden in de vrije training gelijk een goed tempo. Doordat de kwalificatie werd gecanceld zorgde dit voor een goede startplaats. In de eerste race was het mega glad en lastig. Ik heb redelijk gecontroleerd gereden. Ik had twee flinke momentjes, maar ik was erg blij met de vierde plaats; ons beste resultaat van het seizoen. In de tweede race wist ik op een droge baan naar een zevende plaats te rijden. Het was een uitdagend weekend gezien de wisselende baancondities, maar we hebben uiteindelijk in beide omstandigheden een goed resultaat neergezet.”

Rob Hartog

Het tijdschema van zaterdag en zondag werd vanwege het zeer slechte weer aangepast. Dit betekende dat de kwalificatie werd gecanceld. Aan hand van de uitslag uit de vrije training werd de startopstelling voor de eerste race bepaald. Dit betekende dat Hartog vanaf plaats acht op de derde startrij mocht vertrekken. De baan was kletsnat in de eerste race. Het was ook erg glad en dat zorgde voor veel valpartijen. Hartog reed een gecontroleerde race en had ook een goed tempo te pakken. Dit zorgde ervoor dat de MV-Agusta coureur na twaalf ronden op een keurige vierde plaats finishte in de British Supersport klasse, tevens zijn beste resultaat van het seizoen.

In de tweede race moest Hartog vanaf de vijfde startrij vertrekken. Ditmaal op een droge baan. De Bike Devil Racing coureur had een goede start en reed na de openingsronde al binnen de top tien. Vervolgens wist Hartog gedurende de race nog een aantal plaatsen te winnen. Na deze inhaalacties was de achterstand naar de groep voor hem te groot om deze nog te achterhalen. Hartog finishte als achtste overall en werd daarmee zevende in de British Supersport klasse.

Door deze goede resultaten is Hartog gestegen naar een achtste plaats in de tussenstand. Over twee weken (16 t/m 18 oktober) staat de zesde en laatste ronde van het BSB seizoen op het programma. Er wordt dan gereden op Brands Hatch

Reageer op dit onderwerp