Milieutuig houdt huis langs Weelenpad aan rand van Streekbos “Asociaal gewoon”!

ENKHUIZEN – Ondanks dat het vrij  regenachtige weer en aan de frisse kant was gisteravond op zaterdag 6 juni heeft een groep milieutuig zich niet laten afschrikken om een puinhoop te veroorzaken en achter te laten op de parkeerplaats langs het Weelenpad aan de grens van Enkhuizen en Bovenkarspel.

De stille getuigen van het gezellige feest van gisteravond spreken boekdelen. De gehele parkeerplaats ligt bezaaid met lege flessen Rum van het merk Bacardi, vergezeld door afgebrande barkrukken, een uitgebrande scooter, afgedankte magnetron en een boel andere rommel die op die plek niet thuishoort.

De parkeerplaats die veelal gebruikt wordt door hondeneigenaren om vandaar met hun trouwe viervoeter de eerste ochtendwandeling te maken is veranderd in een waar slagveld. Eén van de vroege wandelaars verteld aan Enkhuizen Actueel “Dit is toch niet normaal meer, we rijden onze banden lek en onze honden stappen in het glas. Er wordt nergens meer rekening mee gehouden, asociaal gewoon”. “Straks kan ik weer met mijn beestje langs de dierenarts”.

De puinhoop die dagelijks in het Streekbos wordt achtergelaten is al langer een bron van irritatie bij de vele recreatieve bezoekers en honden eigenaren die hier dagelijks even komen om van hun rust te genieten. Afgebrande zitplaatsen en bankjes, afgekapte bomen, achtergelaten puinzooi en overal hopen uitwerpselen met een stukje toiletpapier erbij.

Het recreatieschap heeft in een eerdere reactie aan het NHD al laten weten de puinzooi die steeds achtergelaten wordt zo langzamerhand meer dan zat te zijn.