Middelbare scholen weer open, maar niet voor iedereen

ENKHUIZEN – Voor veel leerlingen zal er na 1 juni niet veel veranderen als de middelbare scholen de deuren weer gaan openen. Die blijven gewoon vanuit huis de lessen volgen, terwijl een ander deel wel zal gaan plaatsnemen in de schoolbanken, dit laat Trouw vanochtend weten.

De middelbare scholen zullen vanaf 1 juni maar beperkt opengaan, en enkel leerlingen die fysiek onderwijs het hardst nodig hebben zullen de lessen op school gaan volgen. De rest komt alleen naar school voor het mentorgesprek.

1.5 meter regel wordt grote puzzel

Voor veel scholen wordt de 1.5 meter regel een grote puzzel, het wordt passen en meten waardoor op veel scholen maar een kwart van de leerlingen fysiek les kunnen krijgen, de rest zal de lessen thuis blijven volgen.

Volgens een woordvoerder van de VO-raad, de vereniging van middelbare schoolbesturen, is die aanpak verstandig. “School is niet alleen maar een leerinstituut waar je Frans en wiskunde leert. Het is ook een sociale omgeving”, zegt hij tegen Trouw. . “Wellicht hebben leerlingen familieleden die besmet zijn geweest met het coronavirus. Daar moet je het eerst over hebben.”