Met modulair bouwen in enkele maanden honderden nieuwe woningen erbij

MEDEMBLIK – Bij Ursem in Wognum weten ze het al jaren, om de woningnood op te lossen is hun systeem prima geschikt. Met het modulair bouwen van woningen, de woningen worden in de fabriek in Wognum vrijwel kant en klaar opgeleverd, is het mogelijk om in een paar maanden tijd honderden nieuwe woningen te bouwen.

In Amsterdam kennen ze het systeem van Ursem al jaar en dag, veel studenten wonen in z.g.n. modulaire woningen, zo is in Amsterdam-West in 8.5 maanden tijd een gebouw van 16 verdiepingen hoog met 361 studentenwoningen neergezet. De productie van de woningen duurde 5 maanden en om alles op de plek te krijgen nog eens 3.5 maanden.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ursem

In de fabriek in Wognum worden de units al voorzien van een badkamer, keuken en installaties waardoor er op de locatie waar de modulaire woningen moeten komen enkel nog de afwerking moet plaatsvinden.

De woningen zijn prima geschikt om als jongerenwoningen dienst te doen om zo de enorme nood naar woonruimte op te lossen bij deze groep woningzoekenden, maar ook zijn deze modulaire woningen prima geschikt om als mantelzorgwoning dienst te doen, na afloop van de mantelzorg kan de woning weer op simpele wijze worden weggehaald om elders weer dienst te doen.

In de gemeente Medemblik is al ervaring met deze manier van bouwen, in Wognum is met modulaire woningen woonruimte voor jongeren en vergunninghouders gecreëerd .

[signoff]

Reageer op dit onderwerp