Melkmarkt definitief afgesloten voor (motor)voertuigen?

ENKHUIZEN – Toen de coronacrisis uitbrak en de horeca per direct de deuren moest sluiten besloten veel gemeenten om de horeca tegemoet te komen door ze meer ruimte te geven voor hun terrassen. Zo ook de gemeente Enkhuizen die besloot de Melkmarkt af te sluiten voor (motor)voertuigen en dranghekken te plaatsen.

Horeca-ondernemers die niet aan de 1.5 meter regel konden voldoen kregen als alternatief o.a. het gebruik van het Landje van Top aangeboden, hier is geen gebruik van gemaakt. Wel greep de horeca die aan de Melkmarkt zijn gevestigd het aanbod met beide handen aan en besloten zelfs om bloembakken of een eigen hek.

Vanuit de horeca krijgt de gemeente Enkhuizen veel positieve signalen over de wijze waarop de gemeente heeft gehandeld, en dan vooral over de snelheid en flexibiliteit bij he nemen van de noodzakelijke verkeersmaatregelen. Zo moesten er omleidingsborden worden gemaakt en geplaatst, is het Dirck Chinaplein ingericht voor langdurig parkeren, zijn camperplaatsen opgeheven en doorverwezen naar het Enkhuizerzand waar een groot aantal camperplaatsen zijn gerealiseerd.

De horecaondernemers hebben bij de gemeente Enkhuizen aangegeven in overleg te willen gaan over de mogelijkheid om de Melkmarkt af te sluiten, dit gesprek zal ergens deze maand nog plaatsvinden.

Reageer op dit onderwerp