Meester Jo komt onverhoopt vroegtijdig retour uit Sri Lanka

ENKHUIZEN – Zondag 22 maart komt Jo van Uden bij een grote groep mensen beter bekend als “Meester Jo” vervroegd terug uit Sri Lanka. Jo die begin februari op het vliegtuig stapte om voor drie maanden vrijwilligerswerk te gaan doen kan nu niet anders.

“Dit is heel erg balen” laat Jo weten. De retourvlucht is nu gepland op zondag 22 maart. Het uitoefenen van zijn vrijwilligerswerk zat in het begin van de reis ook al tegen. Jo die eigenlijk in september vorig jaar al zou vertrekken moest in eerste instantie zijn reis al uitstellen wegen medische redenen en was dolblij toen het na een vertraging van zes maanden eindelijk zover was.

Lees ook: Jo gaat drie maanden naar Sri Lanka “Ik heb er onwijs veel zin in”.

Het was de bedoeling dat Jo die een een gepensioneerde leraar van de Pancratius school is in Sri Lanka Engelse les zou gaan geven en het Engelse les programma zou gaan verbeteren. Na deze periode wilde hij ook nog wat van het land zelf gaan bewonderen. Dat de klus nu niet afgemaakt kan worden is erg zuur.

Vorige week wist Enkhuizen Actueel nog te melden dat Jo het enorm naar zijn zin had en door een grote anonieme gift een boel extra dingen kon doen.

Lees ook: Meester Jo maakt kinderen blij na anonieme gift van Enkhuizenaar.

Jo had het enorm naar zijn zin in Sri Lanka en het ging allemaal fantastisch totdat ook in Sri Lanka het inmiddels wereldwijd verspreide Corona virus de kop op stak. Jo kan niet anders dan nu terugkeren, hoe jammer dan ook. Sri Lanka laat al geen buitenlandse vluchten meer toe en in de loop van volgende maand zit ook ruim 80% van de Europese luchthavens op slot.

 

Reageer op dit onderwerp