Meer dan 250 bezoekers bij Nacht van de nacht “Ik vond dit een fantastische presentatie” verteld NH verslaggever

REGIO – Ook Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel deed vandaag mee aan de vijftiende “Nacht van de Nacht”. Het evenement waarin iedereen wordt opgeroepen om de lichtvervuiling te minimaliseren en waarbij praktisch alle sterrenwachten van Nederland vrij toegankelijk zijn voor alle publiek.

Sterrenwacht Orion in Bovenkarspel met zijn vele medewerkers uit Enkhuizen deed hier ook weer aan mee en mocht ook deze 15e editie weer meer dan 250 bezoekers ontvangen. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet al te goed waren wisten al deze mensen toch de weg te vinden naar deze prominente sterrenwacht in Noord Holland.

Weer of geen weer bij de Sterrenwacht is de hemel altijd te bekijken via het planetarium met de planetarium beamer, altijd een actueel overzicht van de huidige sterrenhemel. Ook werd er vanavond weer uitgebreide uitleg werd gegeven door alle medewerkers van de vereniging bij o.a. de mega telescopen (grootste van Nederland) en de expositieruimte met alle foto’s en video’s die hierbij beschikbaar waren.
(Tekst loopt door onder fotoserie)

De natuurkundige proeven voor jong en oud mochten ook niet ontbreken en de presentatie in het eigen planetarium van de Sterrenwacht waarvan NH Nieuws radioman en Weeff verslaggever Ehwald Rietveldt en zijn partner tegen presentatiegever Wim Langbroek wisten te vertellen “Ik vond dit een fantastische presentatie, wat een schitterende uitleg”. Later wist Ehwald te vermelden “Ik kom hier graag nog eens terug voor een video item”.

Dit is waar we het voor doen, laat de Sterrenwacht weten. Mensen een stukje bijbrengen van aarde en kosmos. Hoe we zijn ontstaan en hoe we (waarschijnlijk) eindigen.

[signoff]