Meer autodiefstallen in Enkhuizen

ENKHUIZEN – In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Enkhuizen flink toegenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 17% meer auto’s gestolen. Ten opzichte van vorig jaar is er wel een daling te zien.

Als het aankomt op autodiefstallen, is Enkhuizen de afgelopen jaren een stuk minder veilig geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 6 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gestegen tot 7 auto’s. In de omliggende gemeente Stede Broec is ook een stijging te zien. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie.

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Noord-Holland voor de periode van 2016 tot 2020.

Meer diefstal is hoger risico

Het stijgende aantal autodiefstallen is geen goed nieuws voor iedereen met een auto in Enkhuizen. Een toename van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verhoging van de autoverzekeringspremie. Hoe groter de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe meer risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Enkhuizen veel duurder zijn om te verzekeren dan in Drechterland, waar jaarlijks veel minder auto’s worden gestolen.