Mark Groeneveld vierde tijdens het clubkampioenschap West-Frisia

ENKHUIZEN – Na een harde finale greep Job van der Wal gisteravond de clubtitel bij West-Frisia. Na 108 kilometer op het clubrondje in Bovenkarspel bleef de Amsterdammer Rijpenaar Jens Pronk en Nieuw-Zeelander Liam Cappel voor.

Een enorm aantal renners meldde zich aan het vertrek van de titelstrijd. Een snelle koers was het gevolg. Al vroeg in de wedstrijd kozen meerdere renners voor de aanval. Ook Van der Wal meldde zich. Samen met Tijs Dekker en Matthew Overste trapte hij een mooie voorsprong bij elkaar. Het peloton liet de drie ervaren elite-renners niet begaan. Met vereende krachten werd het trio weer ingerekend. Vervolgens waren vooral Jens Pronk en Stefan Appelman veelvuldig actief.

Na een uur koers meldde een nieuw trio zich aan het front. Haarlemmer Thomas Hartog kreeg gezelschap van Egmonder Tibor Zwaan en junior Mark Groeneveld. Vanuit het peloton trachtte nog een aantal renners over te steken. Het trio verdween echter uit het zicht.

Een mooie strijd volgde. Maar liefst vijftig minuten lang verdedigde het trio een kleine voorsprong. Met nog tien kilometer voor de wielen werd het trio dan toch ingerekend. Enkele aanvallen volgde. Veteraan Toine Groot meldde zich tot tweemaal toe. Uiteindelijk lanceerde Pronk de juiste aanval. De jonge Rijpenaar kreeg Hoogkarspelder Jesse Vriend mee. Ook Van der Wal maakte de oversteek en gooide het tempo verder omhoog. Dit ging ten koste van Vriend. Vooraan verdedigde de twee met succes een minimale voorsprong, waarna Van der Wal in de spurt net even rapper bleek dan Pronk. Achter het duo verschalkte Nieuw-Zeelander Liam Cappel de rappe Enkhuizer junior Groeneveld. Zij bleven nipt Sam Boon en Joost Nat voor.

pl naam woonplaats
1 Job van der Wal (Amsterdam)
2 Jens Pronk (De Rijp)
3 Liam Cappel (Nieuw-Zeeland)
4 Mark Groeneveld (Enkhuizen)
5 Sam Boon (Venhuizen)
6 Joost Nat (De Weere)
7 Joeri van der Tuin (Westerland)
8 Gert-Jan van Diepen (Wervershoof)
9 Tibor Zwaan (Egmond aan Zee)
10 Stefan Appelman (Beverwijk)
11 Bart Mol (Wognum)
12 Matthew Overste (Amsterdam)
13 Patrick Stengs (Heemskerk)
14 Tino Haakman (Venhuizen)
15 Evert Bot (Grootebroek)