Man maakt burnout met auto en raakt rijbewijs kwijt

ENKHUIZEN – Afgelopen nacht stond de politie op het Westeinde in Enkhuizen toen zij ineens bij de verkeerslichten Randweg / Westeinde een auto een burnout hoorde en zagen maken.

De auto reed daarna via het Westeinde de Westerstraat op. Gezien het feit dat de man een burnout van zeker 25 meter maakte wilde de politie de man staande houden maar deze reed met een zeer hoge snelheid over de Westerstraat, de man negeerde de stoptekens van de politie en ging er vandoor waarna de politie de optische en geluidsignalen aanzette.

Ter hoogte van de Havenweg besefte de man dat hij het niet ging winnen van de politie en parkeerde zijn auto scheef in twee parkeervlakken.  Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn waarna hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd de man nogmaals een alcoholtest afgenomen waaruit naar voren kwam dat de man 855 UGL blies waarna zijn rijbewijs direct werd ingevorderd.

De man bleek geen onbekende te zijn en al veel vaker onder invloed auto te hebben gereden, de man werd samen met een dagvaarding om zich te melden bij de politierechter naar huis gestuurd.  Maar de politie bleef de man in de gaten houden omdat zij vermoeden dat hij direct weer naar zijn auto zou gaan om weer weg te rijden. Collega’s van de agenten die de man staande hielden gingen in de omgeving van de auto posten en na ± 45 minuten kwam de man naar de auto gelopen om in te stappen waarom de agenten hun dienstauto voor de auto van de man parkeerden.

Na controle bleek het om de zelfde man te gaan en nog steeds onder invloed van alcohol was waarop hij weer werd aangehouden maar nu ook voor het rijden met een rijverbod en het rijden met een ingevorderde rijbewijs waarop de politie de auto in beslag heeft genomen.

De agenten hadden ook nog een bijvangst, de man die de dronken man kwam ophalen bleek zelf ook onder invloed te krijden, deze blies 625 UGL en kan een forse boete tegemoet zien

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp