Magneetvisserij in Enkhuizen niet verboden

ENKHUIZEN – Veel gemeenten in Nederland voeren een verbod op magneetvisserij in vanwege de soms onveilige situaties waarmee deze groep te maken krijgt. Zo zijn in Amsterdam maar ook op andere plaatsen al wapens en munitie opgevist, gelukkig liep dit elke keer goed af maar voor hetzelfde geld kan de munitie ook ontploffen met alle gevolgen van dien.

Communicatieadviseur Mieke Boots van de gemeente Enkhuizen laat aan de redactie weten dat er in de gemeente Enkhuizen geen verbod is op magneetvisserij. De politie laat wel weten dat mochten er wapens of munitie worden gevonden dit direct te melden bij de politie. Deze kunnen dan het opgeviste wapentuig veilig stellen en meenemen.

Sloten en rivieren liggen vol metalen

Men zou het niet gauw zeggen maar er ligt ongekend veel metalen voorwerpen in het water. Dit kunnen de meest uiteenlopende voorwerpen zijn. Hedendaagse dingen, maar ook oude voorwerpen. Er worden muntjes gevonden, complete portemonnees en zelfs kluizen uit het water halen.

Vaak zijn deze kluizen leeg, leeggeroofd en gedumpt door dieven, maar sommige kluizen zijn (deels) nog gevuld. Vaak heb je dan te maken met een kluis die, met hoge spoed, is gedumpt vanwege het bewijsmateriaal.

Net als met de metaaldetectie haal je een hoop metalen voorwerpen naar boven die geen waarde hebben en met de POWERPULL magneten sla je complete winkelwagens en fietsen (meervoud) aan de ‘haak’. Het is voornamelijk de plek waar je zoekt.

Zo worden er fietsen gevonden die al jaren en jaren in het water liggen. Ook kan het zomaar gebeuren dat je er plots een nieuw vervoersmiddel bij hebt: fietsen die recent in het water terecht zijn gekomen. Even de banden oppompen en fietsen maar! (Bron: Magneetvissen.nl)

[signoff]