8.8 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 08:19
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Maatregelen om leegstand Westerstraat aan te pakken

ENKHUIZEN – Om de leegstand in het winkelgebied Westerstraat aan te pakken gaat de gemeente van start met verschillende maatregelen. Dit in overleg met de ondernemers uit het winkelgebied en met een toegekende provinciale subsidie.

Een aanvraag voor provinciale subsidie is inmiddels toegekend en gehonoreerd met een bedrag van €16.529 euro. Een externe projectleider is van start gegaaan met een de opdracht voor een plan van aanpak voor het winkelgebied Westerstraat.

Afgelopen jaar zijn er verschillende nieuwe ondernemers neergestreken in het winkelgebied en er is inmiddels zicht om de vestiging van nog een aantal nieuwe ondernemers. Een advies voor verdere aanpak en voortgang van dit winkelgebied omvat de volgende drie punten.

1: De aantrekkingskracht naar het winkelend publiek moet vergroot worden door de aanwezigheid van verrassende winkels, horeca en cultuur.

2: Het toenemende aantal toeristen dat Enkhuizen weet te vinden moet benut worden. Volgens schattingen van het CBS en NBTC zal er een stijging van het toerisme plaatsvinden die op kan lopen tot 50%. Samen met de ondernemers en stichting Enkhuizen marketing wordt er gewerkt aan een nog beter aanbod.

3: Er moet ruimte geboden worden voor ondernemers, stimulatie van investeringen/vestigen waarbij o.a. investeringsaanvragen vereenvoudigd worden.

In relatie tot de aanpak leegstand wil de gemeente in 2020 met het Startersloket startende ondernemers
ondersteunen, stimuleren en faciliteren een onderneming te starten in het winkelgebied.

Reageer op dit onderwerp