Lezing Dijklander Ziekenhuis over ‘wat je leeftijd niet vertelt’

HOORN – Het Dijklander Ziekenhuis start weer met publiekslezingen. Een gratis college voor iedereen die gewoon weleens wat meer wil weten over medische onderwerpen. In deze eerste lezing onder onze nieuwe vlag staan we stil bij de vraag: Wanneer ben je eigenlijk oud? Klinisch geriaters Patricia Sinnige en Nikki Noorda geven het antwoord op donderdagavond 7 november in Purmerend en op dinsdag 12 november in Hoorn.

Wat uw leeftijd niet vertelt…

Je bent zo oud als je je voelt gaat het gezegde. En zo kan het dat iemand van 60 jaar zich 80 jaar voelt en de ander 94 jaar is, maar nog 70 jaar geschat wordt. Wat zegt leeftijd eigenlijk? Wat gebeurt er met uw lichaam als het ouder wordt? Dat komt u allemaal te weten tijdens deze leerzame en boeiende lezing. Patricia Sinnige en Nikki Noorda, klinisch geriaters van het Dijklander Ziekenhuis nemen u mee in de wereld van het ouder worden, veelvoorkomende ouderdomsziekten en wat u kunt doen om fit te blijven van lichaam en geest. Spreekstalmeester van deze avond is Marjan van den Berg, bekend van o.a. haar wekelijke persoonlijke column en het feuilleton van ‘Sanne’ in Margriet.

Locatie en aanmelden

Deze publiekslezing vindt plaats op:

  • Op dinsdag 12 november in Van der Valk, Westfriese Parkweg 1 in Hoorn.
  • Start: 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur.
  • Een kop koffie of thee wordt aangeboden door de Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis.

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 28 oktober a.s. via de website Dijklander.nl/agenda of door het aantal personen en de gewenste locatie te mailen naar patientenservicepunt@dijklander.nl.
Bellen mag ook, u kunt maandag t/m vrijdag tussen 8.15 en 16.30 uur bellen naar 0229257613.

Eerdere publiekscolleges werden druk bezocht, op tijd aanmelden is gewenst.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp