Lagere energierekening

We verbruiken ook in Enkhuizen veel gas, water en stroom, en daar hangt een fors prijskaartje aan. In dit artikel wat tips om een lagere energierekening te verkrijgen. Het zit namelijk  zo, in veel huishoudens kijken ze over verspillingen heen, en weten veel mensen niet wat er echt veel verbruikt. Dit is een logisch gevolg dat een woning één centrale meter heeft, en niet een aparte meter voor de keuken of slaapkamer. Maar als u deze tekst gelezen hebt, weet u globaal waar er veel verbruikt wordt.

Gebruik de tussendeuren

Met het terugdringen van de gasrekening kan er veel gewonnen worden door geen ruimtes te verwarmen waar geen gebruik van wordt gemaakt. Toch staan vaak op de overloop alle slaapkamerdeuren open. De warme lucht van de benedenverdieping stijgt via het trapgat omhoog en daar gaat die lucht alle kanten op, ook in de kamers waar de radiator uit besparing dicht staat. De gasrekening kan naar beneden worden gebracht door de tussendeuren te sluiten zodat u echt de ruimtes behaaglijk maakt waar u daadwerkelijk gebruik van maakt. Mocht u toch een voorkeur hebben voor een warme slaapkamer, maar de radiator staat daar niet aan, dan kan die deur natuurlijk wel open blijven.

Koelkast en vriezer

Te vaak staat er in een huishouden verouderde apparatuur. Misschien hangt er nog ergens een oud plasmascherm, maar de echte forse verbruikers zijn toch die oude koelkast en vriezer in een bijkeuken of schuur. Hiervoor is eigenlijk maar één tip juist; de oude koelkast of vriezer uitschakelen en storten. Veel mensen zien over het hoofd dat zo’n apparaat dag en nacht energie verbruikt. Een oude koelkast of vriezer slaat ook aan wanneer u slaapt. De elektriciteitsrekening kan flink naar beneden gebracht worden als u alleen maar moderne energiezuinige apparatuur aansluit.

Overstappen van energieleverancier

Er is veel geld te besparen door over te stappen naar die energieleverancier met de laagste prijs. Dit gaat eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en vervolgens wordt de overstap voor u geregeld. Tezamen met de tips om het gas- en stroom verbruik te reduceren, en na overstappen op een goedkopere energieleverancier houdt u gegarandeerd geld over. Dit kan oplopen tot 450,= euro per jaar.