Laatste dag voor personeel Herling Strijdhorst

ZWAAG – Het West-Friese bezorg bedrijf Herling Strijdhorst is na vandaag zo goed als zeker geschiedenis op de Noord-Hollandse wegen.

Door de overname van Sandd door PostNL is er geen werk meer voor het bedrijf en het personeel waardoor al het personeel moest worden ontslagen en het bedrijf na vandaag is gesloten.

Tekst loopt door onder de foto

Keurig op een rij. De auto’s van Herling Strijdhorst (Foto: Nibbix Media)

Op de parkeerplaats bij het bedrijf in Zwaag staan inmiddels alle busjes op een rij opgesteld en is het op de parkeerplaats van het personeel rustig, de mensen die er nog aan het werk zijn doen de laatste werkzaamheden voordat het bedrijf vrijwel zeker voorgoed gesloten wordt.

Klein beetje hoop

Er blijft nog een klein beetje hoop, er lopen nog onderhandelingen tussen PostNL en Mario de Koning die als woordvoerder van 9 franchisenemers probeert om nog zoveel mogelijk uit de onderhandelingen te slepen. Zo zegt de Koning dat Sandd contractbreuk heeft gepleegd, er was een contract voor 5 jaar en deze dienen ze niet uit, de resterende tijd moet Sandd compenseren.

Weinig Sandd-mensen stappen over naar PostNL

De overname van Sandd door PostNL heeft ook grote gevolgen voor het personeel van Sandd, amper een derde van het personeel van Sandd stapt over naar PostNL.PostNL heeft alle 11.000 bezorgers een baan aangeboden, ruim 40% zei direct al nee, een kleine 4000 gingen wel akkoord en stapten over naar PostNL maar van de rest, chauffeurs en sorteerders, gaan maar 300 naar PostNL

Reageer op dit onderwerp