Kringloopwinkel Rataplan in Wieringerwerf verkoopt schaatsen voor een prikkie

WIERINGERWERF – Schaatsen uitverkocht? Bij de Noord-Hollandse kringloopwinkels liggen ze nog volop in de schappen. Er zijn noren, kinderschaatsen en Friese doorlopers. “Even slijpen en je staat voor een prikkie op het ijs.”

Bij kringloopwinkel Rataplan in Wieringerwerf is de stelling met schaatsen al voor de zoveelste keer bijgevuld. “Vooral het afgelopen weekend was het heel druk, omdat het deze week zou gaan vriezen”, vertelt medewerker Eva Zentveldt aan NH Nieuws.

Zelfs vandaag komt iemand een tas brengen met Friese doorlopers en onderbinders voor kinderen. “Er komen elke dag wel schaatsen binnen. Zeker als er een zachte winter is. Maar ook rond deze periode komen mensen schaatsen tegen die te klein zijn of ze willen een ander paar, dus dan krijgen wij weer een mooi aanbod binnen.”

In het magazijn van de kringloopwinkel is nog een pallet met ‘oude’ schaatsen tevoorschijn gehaald: “Kijk helemaal vol met noren en kunstschaatsen. Die zien er toch top uit? En dan komen die mensen er nu achter dat ze ze eigenlijk wel weer kunnen gebruiken.”

[signoff]

Reageer op dit onderwerp