Koopjesdeal failliet, klanten krijgen bestelling niet meer geleverd

WESTFRIESLAND – De aanbiedingswebsite, die ook voor de koopjes op Markplaats zorgdraagde is door de rechtbank failliet verklaard. Er zou eerst sprake zijn dat er een koper voor het bedrijf zou zijn maar deze heeft zich op het allerlaatste moment teruggetrokken.

Klanten die via Marktplaats of via de eigen webshop van Koopjesdeal.nl iets hebben besteld en hebben betaald kunnen fluiten naar hun bestelling en het is nog maar de vraag of ze hun geld terug zien, daarvoor moeten zij een vordering indienen bij curator Victor Kruit, maar dan is het nog de vraag of ze dan wel hun geld terug krijgen, de Belastingdienst staat vooraan in de rij, gevolgd door de eigenaar van het pand en de grote schuldeisers, pas daarna zijn de klanten aan de beurt om nog iets van hun geld terug te krijgen.

Het bedrijf met 48 personeelsleden kwam in 2018 in de problemen toen het magazijn door brand werd verwoest en voor miljoenen euro’s schade zorgde. Deze klap kwam het bedrijf niet meer te boven.

Curator Kruit laat wel weten dat hij gaat onderzoeken of er een doorstart mogelijk is, er zouden na dat het faillissement werd uitgesproken weer een paar bedrijven zich hebben gemeld.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.