Koninklijke onderscheiding voor Piet Kamp uit Wognum

WOGNUM – Piet Kamp (72) uit Wognum is vrijdag 12 april onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Kamp ontving de Koninklijke onderscheiding voor de vele activiteiten die hij als vrijwilliger verricht(te) voor handbalvereniging Spartanen, waar hij onder meer 50 jaar scheidsrechter is. Maar ook doet hij vrijwilligerswerk voor andere verenigingen en organisaties in zijn woonplaats. Hij kreeg het lintje uit handen van burgemeester Frank Streng tijdens de vrijwilligersavond van Sportvereniging Spartanen.

50 jaar scheidsrechter

Piet Kamp is maar liefst 50 jaar handbalscheidsrechter bij Spartanen. Bij deze sportvereniging was hij vanaf begin jaren ’90 tevens trainer van dames veteranen en coach van jongens aspiranten en heren junioren. Ook was hij coördinator thuisfluiten en zaaldienst. In 1990 werd hij voorzitter. In 1996 doet hij een stapje terug en stopte hij met alle vrijwilligerswerk voor de club. Hij bleef er voorzitter tot 1999. Daarna in 2002 was waarnemend voorzitter, wanneer hij de toenmalige voorzitter wegens ziekte vervangt. In 2004 werd hij weer gekozen in deze functie. In 2007 treedt hij als voorzitter af en in 2008 als bestuurslid. Piet was tevens 15 jaar actief voor de ‘voddenactie’ van Spartanen.

Van 2007 tot 2014 was Piet Kamp penningmeester van parochie Heilige Hieronymus in Wognum. Tot en met 2017 verleende hij de parochie ondersteuning op financieel gebied. Momenteel is hij als vrijwilliger actief voor bewoners van Sweelinckhof en bij de jeu de boules vereniging ‘Boules Klinkers’. Vanaf 2002 tot heden is hij bestuurslid van het Sylvidakoor. Lid van de Cliëntenraad van Sweelinckhof vanaf 2011. Sinds 2018 bestuurslid Katholieke Bond voor Ouderen en sinds 2019 penningmeester. Tenslotte is Piet Kamp als vrijwilliger betrokken bij het jaarlijks triduüm in Wognum.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp