Enkhuizen Actueel

Foto: v.v. Dindua

Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor Dindua icoon Emmy Leeuwinga

ENKHUIZEN – Op vrijdag 24 april heeft burgemeester Eduard van Zuijlen Emmy Leeuwinga een koninklijke onderscheiding toegekend. Emmy krijgt op een nader te bepalen datum de versierselen uitgereikt die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1998 is Emmy Leeuwinga actief bij Voetbal Vereniging Dindua, Hartstichting, Stichting Ouderenzorg Wilgaerden en Unie van Vrijwilligers. Bij de voetbalvereniging Dindua is Emmy vanaf 2005 een vrijwilliger waar altijd een beroep op gedaan kan worden voor bardiensten en andere activiteiten zoals de klaverjasavonden, kantinecommissie en schoolvoetbal.

Ook bij verschillende toernooien werd nooit een vergeefs beroep op haar medewerking gedaan. Ze is een lange tijd verbonden aan Dindua en daardoor een bekend, vertrouwd en representatief gezicht geworden voor alle (jeugd)leden, maar ook zeker van de talloze verenigingen die VV Dindua bezoeken op zaterdagen voor het spelen van de wedstrijden.

Voor de Hartstichting heeft Emmy zich 9 jaren ingezet om te collecteren. Vanaf 2003 is Emmy vrijwilligster in woonzorgcentrum Sint Nicolaas in Enkhuizen. Elke dinsdagochtend zat zij achter de balie als receptioniste waar zij alle voorkomende werkzaamheden en het begeleiden van bezoekers tot haar taak rekende. Na een reorganisatie is deze functie vervangen door een betaalde kracht, maar men heeft haar bereid gevonden haar vrijwilligerswerk voort te zetten bij de bingo op de vrijdagmiddag.

Ook in Woonzorgcentrum Overvest is Emmy al 21 jaar gastvrouw bij verschillende activiteiten, zoals Koningsdag, optredens, evenementen etc. Emmy wordt door iedereen beschreven als een enthousiaste, hartelijke en graag geziene medewerkster!

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?