KNRM vanaf ‘smorgens vroeg hele dag in touw voor hulpverlening

ENKHUIZEN – Voor een aantal opstappers begon de zondag al heel vroeg. Rond 3 uur gingen de piepers af voor melding die was binnen gekomen via de KNRM helpt app. Een jacht van 7 meter zonder mast dat onderweg naar Monnickendam was, was op lager wal vastgelopen voor het strand van Broekerhaven.

Dankzij de snelle opkomst van de vrijwillige sluiswachters kond de bemanning snel schutten richting het Markermeer. De Corrie Dijkstra van Elk had het jacht met 2 opvarenden snel los getrokken waarna deze de toch weer konden vervolgen.

De vroege actie bleek een voorbode voor een drukke dag. In de middag werd de KNRM ingeroepen voor en oud Enkhuizer vissersschip dat was vast gelopen langs de dijk Enkhuizen Lelystad. Nadat deze weer was los getrokken kon het schip haar weg weer vervolgen, en direct daarna kwam de melding binnen voor een zeiljacht met motorstoring 3 mijl ten noorden van Enkhuizen. Deze is door de KNRM op sleep genomen en veilig afgeleverd in haar box in de Compagnieshaven. Bij alle acties is uiteraard zoveel mogelijk gehandeld op 1,5 meter afstand tot de hulpvragers.