KNRM Enkhuizen in actie wegens medische noodsituatie

ENKHUIZEN – Dinsdagmiddag gingen de alarmontvangers af voor een medische evacuatie vanaf een motorjacht op het Markermeer.

Kustwacht Nederland had een melding ontvangen dat een persoon aan boord van het motorjacht onwel was geworden en medische assistentie gewenst was. Echter verliep het telefonische contact met de Duitse opvarenden uiterst moeizaam waardoor een exacte positie niet duidelijk werd, meer dan vlak voor Enkhuizen op het Markermeer en een summiere omschrijving van het schip hadden we niet.

Inmiddels had de sluismeester van het Naviduct het spuikanaal voor ons gered gemaakt zodat we zonder oponthoud volgas richting Markermeer konden waar een zoekactie werd opgestart door de beide Enkhuizer reddingboten.

Een politie helikopter was in de buurt en hielp vanuit de lucht mee met zoeken. Na ruim een kwartier zoeken kwam er meer informatie binnen waarna het motorjacht snel werd gevonden en er enkele opstappers werden overgezet om eerste hulp te verlenen.

Bij de krabbersgatsluis werd het slachtoffer overgedragen aan de Ambulance Noord-Holland Noord en voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp