Enkhuizen Actueel

Foto: KNRM Enkhuizen

KNRM

KNRM Enkhuizen in actie voor zeilboot met gebroken mast waarbij gewonde is gevallen

ENKHUIZEN – Zaterdagmiddag werd de KNRM Enkhuizen gealarmeerd voor een gewond persoon aan boord van een zeiljacht op het Markermeer

Het Zeiljacht met aan boord acht opvarenden, was onderweg van Amsterdam naar Medemblik toen 4 mijl zuid van Enkhuizen de voorstag afbraak waardoor de mast overboord viel. Hierbij werd een van de opvarenden geraakt en raakte gewond.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: KNRM Enkhuizen

Samen met reddingstation Wijdenes is de KNRM Enkhuizen ter plaatse gegaan. De eerste zorg ging uit naar de gewonde en dat leek in eerste instantie mee te vallen.

Na meerdere opstappers te hebben overgezet is de KNRM Enkhuizen begonnen met het bergen van de mast. Deze was echter te groot en te zwaar om weer aan boord te krijgen. Waarop de mast vervolgens is los geknipt van het zeiljacht en het is gemarkeerd met een grote Fender achtergelaten in het Markermeer.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: KNRM Enkhuzien

De situatie van de gewonde patiënt verslechterde echter waarop werd besloten direct koers te zetten naar de Loswal zuid aan het Krabbersgat in Enkhuizen alwaar een ambulance klaar stond. Deze heeft de patiënt voor onderzoek mee te nemen naar het ziekenhuis.

KNRM Enkhuizen heeft de overige opvarenden nog even geholpen met het opruimen aan boord waarna zij zelfstandig een haven konden gaan opzoeken. Rijkswaterstaat zal er voor zorgen dat de mast wordt geborgen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?