1.9 C
Enkhuizen
16 januari 2021 09:11
Enkhuizen Actueel

Foto: KNRM

KNRM Enkhuizen in actie voor medische evacuatie vanaf een zeiljacht

ENKHUIZEN –  De vrijwilligers van KNRM Reddingstation Enkhuizen voor de 1e keer dit jaar uitgerukt. Aan boord van een zeiljacht op het IJsselmeer was een persoon onderkoeld geraakt. Commercieel hulpverleningsvaartuig Odin had om assistentie gevraagd voor een persoon aan boord van een zeiljacht dat zij op sleep hadden, men bevond zich opdat moment 4 mijl van Enkhuizen op het IJsselmeer.

Aan boord van het zeiljacht was iemand zeeziek geworden en raakte steeds verder onderkoeld. Daarop zijn de vrijwilligers van de KNRM snel na het alarm uitgevaren met beide reddingboten en eenmaal ter plaatse hebben zij twee opstappers vanaf reddingboot Veronica overgezet, die constateerden dat de persoon aardig onderkoeld was en verminderd aanspreekbaar.

Vervolgens is deze goed ingepakt op de onderkoelingsbrancard en overgezet op reddingboot Watersport. Bij een straffe wind (NO 5-6), was dit geen eenvoudige opgave.

Daarna is met spoed koers gezet richting het boothuis waar reeds een ambulance stond te wachten, die hebben de patiënt overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Reageer op dit onderwerp