KNRM Enkhuizen in actie bij groot waterongeval met matrozen in opleiding

OUDE ZEUG – In totaal 4 matrozen in opleiding, en niet zoals eerst vermeld mariniers in opleiding, zijn dinsdagmiddag uit het water ter hoogte van de Oude Zeug in de Wieringermeer gehaald. 1 Matroos werd hierbij dusdanig gewond aan zijn schouder dat deze na controle in de ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

De groep van 53 EMMV-leerlingen in rubberboten dreef te ver af. Door de harde wind lukte het niet de rubberboten weer in de goede richting te krijgen en de storm veroorzaakte water in de vaartuigen. Waarschijnlijk belandden de matrozen in het water bij het hozen, laat Defensie weten.

Direct werd de Kustwacht ingeschakeld. Die haalde de militairen uit het water. Schepen in de buurt hielpen bij de opvang op een drijvend platform. De kustwacht bracht de hele groep met reddingsboten aan wal. Bij deze actie werden ook de twee boten van de KNRM Enkhuizen ingeschakeld, ook de boten van KNRM Andijk, Medemblik en Den Oever waren bij de reddingsactie betrokken.

De leerlingen van de 8-weekse opleiding  tot matroos laten tijdens de eindoefening ‘ De Volharding’ zien wat zij in teamverband en onder verzwarende omstandigheden hebben geleerd. De EMMV is de  opleiding tot matroos algemeen.

Foto: Inter Visual Studio/ Lindsay Zoetelief

Reageer op dit onderwerp