Klopjacht op daders plofkraak, 2 mannen vluchten weg op een scooter

ENKHUIZEN – De politie is met een groot team bezig om de daders van de plofkraak op een afstortkluis bij de Albert Heijn in Enkhuizen te achterhalen en op te pakken. De politie is bezig met een buurtonderzoek naar camerabeelden. De beide mannen zijn op een z’n driewieler, mogelijk een Paggio MP3, direct na de kraak gevlucht.

Omwonenden vertellen tegen onze verslaggever dat zij rond half 5 maandagochtend wakker werden door een enorme knal waardoor zij het bed uit gingen om te kijken waar die knal vandaan kwam. Vrijwel direct daarop zagen zij één persoon richting de tweede persoon rennen die met vermoedelijk de Paggio MP3 stond te en samen wegreden. Door de aanslag werd het gebied rondom de afstortkluis afgezet met linten en moesten een paar bewoners hun woning verlaten, maar konden niet lang daarna weer terug naar hun woning.

De politie heeft een signalement vrijgegeven van één van de twee daders, deze droeg een donkere spijkerbroek en een zwarte jas met capuchon. De beide daders reden weg in de richting van de Westerstraat.

De Albert Heijn zelf ging later open vandaag omdat eerst de schade aan de winkel moest worden opgenomen.  De plek van de afstortkluis is door een plaat hout afgedekt en zal door Geldmaatje worden vervangen.

Reageer op dit onderwerp