14 C
Enkhuizen
15 oktober 2019 21:39
Enkhuizen Actueel
Foto: Henk Kroeb
Sport Watersport Zeilen

Klipperrace Enkhuizen in beeld

ENKHUIZEN – Vanmorgen om 10:00 is weer de klipperrace van start gegaan. Deze race die al bestaat sinds 1975 bestaat uit twee races. Vandaag wordt de befaamde Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen. Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk. De finish is weer in het Krabbersgat.

Morgen 13 oktober wordt een Olympische baan gevaren. De twee klassen starten na elkaar en de banen lopen gedeeltelijk in elkaar over, waardoor het veld de gehele race goed bij elkaar blijft.

Ankerstart
Ook vanaf de wal kun je genieten van de Enkhuizer Klipperrace. De ankerstart op zaterdagmorgen in het Krabbersgat is een spektakel dat ook vanaf de kant goed te volgen is. Op het startschot van 10.00 uur lijken de voor anker liggen schepen bijna te ontploffen in een wolk van zeilen

Foto: Henk KroebFoto: Henk KroebFoto: Henk KroebFoto: Henk KroebFoto: Henk KroebFoto: Henk KroebFoto: Henk KroebFoto: Henk Kroeb

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@enkhuizenactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp