Klederdracht festival in het buitenmuseum

ENKHUIZEN – Kom zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 klederdrachten bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het buitenmuseum! Verschillende klederdrachtgroepen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee geven dans- en zangoptredens en presentaties.

De groepen zijn afkomstig uit voormalige Zuiderzeeplaatsen en andere plaatsen uit Nederland. Dit keer zijn er klederdrachtgroepen aanwezig uit o.a. Enkhuizen, Hindeloopen, Huizen, Marken, Nunspeet, Oldebroek, Staphorst, Urk, Volendam, Wijdenes en Wieringen. Op beide dagen start om 12.30 uur een optocht van alle groepen door het buitenmuseum.

Naast de dans- en zangoptredens en presentaties van de verschillende klederdrachtgroepen is ook de windbreimachine van designer Merel Karhof te bewonderen. Doe mee aan de workshop handbreien om 12.30 of 14.30 uur in het dijkmagazijn van het buitenmuseum (max. 12 personen) en bewonder op het plein aan de stadsgracht demonstraties van Oldebroeker dasjes rijgen en Hindelooper doeken persen.

Workshop folkloreborduren
Zaterdag 28 september vindt er ook een workshop folkloreborduren plaats. Geef je snel op als je interesse hebt om deel te nemen.

Vod of vintage
Op zaterdag 28 en zondag 29 september is er voor kinderen vanaf 8 jaar een leuk programma in het binnenmuseum: Vod of vintage. Ontdek samen in de tentoonstelling Kleren maken de vrouw hoe zuinig en duurzaam mensen vroeger met hun kleding omgingen. Bespreek in een interactieve rondleiding de verschillen tussen toen en nu, de rol die kleding speelt in het uiten van je identiteit en wat je kunt doen met kleding die je niet meer wilt dragen. In de educatieruimte wordt er vervolgens aan de slag gegaan met de technieken die jullie hebben gezien en transformeer een afgedankt kledingstuk tot een nieuwe creatie. Deelnemen aan dit is programma is gratis voor bezoekers en per programma is er plaats voor maximaal 25 kinderen. Doe mee van 11.00 – 13.00 of 14.00 – 16.00 uur.

[signoff]