Kippevel bij herdenking raadslid Hans Langbroek

ENKHUIZEN –  Het oorspronkelijke van het actiecomité plan was om op dinsdagavond 15 oktober bij Brouwerij de Werf als protest het Enkhuizer volkslied ten gehore te brengen aan de raad van Enkhuizen, dit tegen de voorgenomen plannen t.b.v. de veranderingen aan het Enkhuizer Zand.

Echter brachten ontwikkelingen eerder in de week deze protestsong in een geheel andere context. Het raadslid Hans Langbroek dat eerder in de week was overleden en door het actie comité Enkhuizer Zand werd gezien als hun voorvechter werd vanavond geëerd alvorens de raadsvergadering zou beginnen.

Zo begon de toespraak van actievoerder Netty Reder om het verzoek van een minuut stilte voor het overleden raadslid Hans Langbroek. Tijdens de minuut stilte vloeiden de tranen rijkelijk van allen die ooit met Hans te maken hadden gehad en hier ter nagedachtenis verschenen waren.

Dit gevolgd door het Enkhuizer Volkslied, dat aan het voormalig raadslid werd opgedragen en  gezongen door Ad Goosens waarbij het refrein luidkeels werd meegezongen door velen gegadigden.

De één minuut stilte en de stilte na afsluiten van het Enkhuizer volkslied waren “echte kippenvel” momenten voor de velen  aanwezigen die alle in grote getale met brandende kaarsjes waren komen opdagen. En toeschouwer die we vragen weet te vertellen “ik kon deze meneer niet persoonlijk, maar weet dat hij een boel voor onze stad heeft gedaan en dat is nu een groot verlies”.

Een groot moment voor Enkhuizen dat hun voorvechter eert, en een  ontroerend moment voor de nabestaanden die ook aanwezig waren en hun rouwen om hun verloren geliefde en steun en troost konden vinden in het feit dat zoveel mensen rouwen bij het verlies van deze man.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp