Foto meespeelochtend Kinderopvang Berend Botje 1

Kinderen zonder inenting niet langer welkom bij Berend Botje

WESTFRIESLAND – Kinderopvangorganisatie Berend Botje is niet langer toegankelijk voor kinderen die niet zijn ingeënt, ook de kinderen die nu al bij Berend Botje komen en niet zijn ingeënt zijn niet langer welkom, tot grote woede van sommige ouders die het ronduit schandalig vinden. Aan de andere kant zijn er nu ook ouders die hun kind wel laten inenten.

Berend Botje is de eerste kinderopvangorganisatie die kinderen wegstuurt die al klant zijn, in de rest van Nederland zijn er ruim 100 kinderdagverblijven die geen kinderen toelaten die niet zijn ingeënt.  Het aantal kinderen dat niet is ingeënt tegen ziektes als de bof, mazelen en rodehond (BMR) groeit gestaag in Nederland.

Berend Botje moet zich alleen wel aan de wet houden, deze verbiedt dat kinderdagverblijven niet mogen discrimeren in hun aannamebeleid en ook kinderen die niet zijn ingeënt moeten aannemen. D66 komt op korte termijn met een wetsvoorstel die dit wel moet toestaan.

Gaby Albert, pedagogisch directeur van Berend Botje zegt tegen de NOS: ,,Een aantal mensen reageerde heel boos en wil niet vaccineren, maar wij willen gewoon niet dat kleine kinderen in gevaar komen, onze jurist denkt dat het wel kan”, zegt pedagogisch directeur Alberts. “Je mag geen onnodig onderscheid maken. We weigeren om een goede reden. Het gaat niet om onderscheid, maar om het creëren van een veilige situatie.

Ook de brancheorganisatie staat achter de beslissing van Berend Botje maar ook achter de ouders, omdat vaccinatie niet verplicht is in Nederland.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.