4.5 C
Enkhuizen
29 november 2020 01:53
Enkhuizen Actueel

Foto: PipeLife

Bedrijven

Kilometers lange afvoersystemen van PipeLife in de Lier

ENKHUIZEN/ DE LIER – Kilometerslange afvoerleidingen van het Enkhuizer bedrijf PipeLife worden er aangelegd in de nieuwe woonwijk Lierkwartier in de Lier. 

De riolering in de wijk gaat bestaan uit twee gescheiden rioolstelsels; een voor vuil en een voor schoon water. Het vuile water gaat naar de rioolzuivering, waar het wordt schoongemaakt en geloosd op oppervlaktewater. Het schone water, regenwater van de daken en straten, wordt via een eigen buizenstelsel rechtstreeks op oppervlaktewater geloosd. Hierdoor wordt de waterzuiveringsinstallatie niet belast met onnodig veel water.

In De Lier worden beide leidingsystemen aangelegd met PVC afvoerbuizen en slagvaste PP Renoflow inspectieputten van Pipelife. Via de Renoflow putten met maatwerk aansluitingen, kan het riool geïnspecteerd en gereinigd worden. Deze modulair opgebouwde inspectieput is afgestemd op de meest actuele eisen van beheerders van rioleringssysteem en partijen in de grond-, weg- en waterbouw. Bovendien voldoet Renoflow nu al aan de toekomstige Europese norm én KOMO- keur.

De binnenwand is glad, zodat het afvoerwater een goede doorstroming behoudt en vuil weinig kans tot aanhechting heeft. De gladde afwerking voorkomt vuilophopingen. Om een optimale sterkte (weerstand tegen grote drukbelasting) te garanderen is de buitenwand uitgevoerd met een ribbelprofiel. Door dit ribbelprofiel wordt tevens materiaal bespaard, hetgeen leidt tot een lichtgewicht put. Daardoor is Renoflow in het werk makkelijk te hanteren en is bij plaatsing geen zwaar materieel benodigd.

Foto: PipeLifeFoto: PipeLifeFoto: PipeLifeFoto: PipeLifeFoto: PipeLife

Reageer op dit onderwerp