Kijkje achter de schermen bij LeekerweideGroep

WOGNUM – LeekerweideGroep uit Wognum is éen van de bedrijven die deze week meedoet met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Vanaf maandag 7 oktober 12.00 uur ging de poort open voor iedere geïnteresseerde bezoeker. Jonna Kaarsemaker, promotiemedewerker: “Mensen uit de omgeving kunnen nu letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in de keuken.” Deze en nog 80 andere bedrijven zijn te vinden op de website www.kbbbd.nl. Aanmelden is nog steeds mogelijk.

“De reden dat een dag als vandaag heel relevant voor ons is, is dat we een heleboel te vertellen hebben. We bestaan al heel lang maar veel mensen in de omgeving hebben nog het idee dat je hier alleen terecht kunt komen als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. En dat is tegenwoordig dus niet meer zo. De algemene focus ligt daar wel op maar tegenwoordig bieden we ook zorg aan personen die geen verstandelijke of lichamelijke beperking hebben,” legt Jonna uit.

Nieuwe manier van werken

Het bedrijf werkt inmiddels al een aantal jaar met ‘labels’. Sinds kort is er bijvoorbeeld een nieuw label: ebc 360. Jonna: “Dat betreft trajectzorg. Dat houdt in dat er patiënten aangenomen worden die bijvoorbeeld gedragstherapie nodig hebben, gezinsbegeleiding krijgen of hulp krijgen bij verslaving. Dat betreft dan een periode van een aantal afspraken, waarbij de cliënt niet altijd bij Leekerweide zal blijven maar tot de tijd dat het probleem is opgelost.”

Activiteiten tijdens KBBBD

De ‘labels’ bevinden zich veelal in het kantorengedeelte van LeekerweideGroep. Hier kunnen bezoekers van de KBBBD naar binnen lopen. Medewerkers van LeekerweideGroep geven tekst en uitleg en beantwoorden de vragen van bezoekers. Daarnaast kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in een gele kar die ieder uur over het terrein rijdt. Ze kunnen dan tevens meedoen met een prijsvraag die speciaal voor de gelegenheid is uitgezet.

Geïnteresseerde bezoekers

Veel van de bezoekers zijn mensen die werkzoekend zijn, zoals Isabelle. “Ik heb hier laatst gesolliciteerd. Ik vond het interessant om even te kijken hoe het hier gaat en heb meteen even gevraagd hoe het ervoor staat met m’n sollicitatie.” Daarnaast zijn er mensen die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld Rob die een baan in de logistiek heeft. “Ik merk dat ik mijn huidige werk al minder bevredigend vind. Daarom ben ik me aan het oriënteren op gehandicaptenzorg. Want ik denk dat het werken met mensen leuker is dan met processen.”

Over de KBBBD

De Westfriese gemeenten voeren tussen 2015-2019 een Regionale Economische Agenda (REA) uit. De essentie van de REA is het borgen en versterken van de economische vitaliteit in de regio. Een initiatief daarbinnen is de Kom Binnen bij Bedrijven Dag! Een initiatief dat de economie en arbeidsmarkt stimuleert. Inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen zoeken de verbinding om Westfriesland een energieke impuls geven. De winst van verbinden.

KBBBD  is een samenwerkingsproject tussen Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, WerkBij Westfriesland, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG).

[signoff]