Kamperen bij de boer de tip voor 2021

ENKHUIZEN – ‘Weten waar je eten vandaan komt’. Onder dat motto gaan Van Hoorne Entertainment en Stichting Vrije Recreatie zich samen inzetten om meer gezinnen te laten genieten van het agrarische buitenleven. De karakters Fien & Teun zetten, naast hun avonturenboerderij en het komende vakantiepark, ook een stap richting de kleinschalige campings die bij SVR zijn aangesloten. Zo laten zij samen meer gezinnen genieten van een vakantie in de natuur. 

Fien & Teun zijn twee boerenkinderen die staan voor het agrarische landleven, oorsprong en traditie. De samenwerking begint in 2021 met 12 Nederlandse kindvriendelijke SVR-campings die Fien & Teun een zichtbare rol gaan geven op hun terrein. Op deze campings maken kinderen middels laagdrempelige activiteiten kennis met dieren, natuur en voedsel. Daarnaast komt in mei het volgende educatieve (voor)leesboekje uit: Fien & Teun Kamperen op de Boerderij. In het boekje staat overnachten in een landelijke omgeving centraal. Verdere activiteiten worden momenteel uitgewerkt.

Kamperen zonder toeters en bellen

SVR heeft ruim 2000 aangesloten kleinschalige (boeren)campings in heel Europa. ‘SVR bestaat nu 50 jaar en is destijds opgericht om mensen uit de stad de rust en ruimte van het platteland te laten ervaren. We groeien mee met de tijd, maar in de kern blijft die visie staan. Fien & Teun zijn voor ons een mooie manier om een jongere doelgroep kennis te laten maken met onze stichting. De activiteiten blijven laagdrempelig, kamperen bij de boer is een vakantie zonder de spreekwoordelijke toeters en bellen en dat blijft zo.’ aldus Bas van Mill van SVR.

Voor ons is deze samenwerking een kans om Fien & Teun zichtbaar te maken onder een brede doelgroep in het hele land. We zien daarin een kruisbestuiving, deze kampeerders krijgen de mogelijkheid om ook onze avonturenboerderij of vakantiepark te bezoeken. Vooral de gezamenlijke visie maakt dit voor ons een interessante en leuke samenwerking voor de komende jaren. ’ Aldus Michael van Hoorne.-

Reageer op dit onderwerp