Kabouterspelletjes in het Streekbos

BOVENKARSPEL – Zondagmiddag 8 september, de zomervakantie is alweer even voorbij, de scholen zijn weer volop bezig. Voor wie iets leuks wil doen met de (klein)kinderen, maar de Eftling te gortig vindt zo kort na de vakantie, heeft IVN West-Friesland een leuk, bescheiden en goedkoop alternatief.

Voor € 2,00 per kind loopt er door het Streekbos namelijk een leuke route van circa 1,3 kilometer: het Kabouterpad! Zet de rode kaboutermuts op (na afloop mag je ‘m houden!) en trek eropuit voor verschillende spelletjes en opdrachtjes. Volg de kabouterpaaltjes langs kriebelbeestjes, klimstammen en madeliefjes. Wie ziet de meeste figuren in de wolken? En wie maakt de snelste kikkersprongen?

Het Kabouterpad is alle dagen te lopen (folder, muts en wascokrijtjes zijn verkrijgbaar bij  IVN in het Streekbos Paviljoen), maar op 8 september vanaf 14:00 uur zijn er drie gidsen aanwezig om de spelletjes en opdrachtjes nog wat leuker te maken, met verhaaltjes en extraatjes. Ook meelopen? Iedereen is van harte welkom!

[signoff]